بسیاری از افراد نمیدانند که گل زیبای ختمی کاملا خوراکی است (ریشه، برگها و شکوفه ها) و فواید آن از ظاهر جذابش بیشتر است. چیزی که درمورد این گیاه باید بخاطر بسپارید این است که گرمای بالا و الکل میتواند ماهیت برخی خواص التیام آور آن را تغییر دهد. پس از این دو روش آماده سازی گل ختمی استفاده نکنید.

Ø®Ù?Ø§Ø Ú¯Ù? ختÙ?Û?

خواص در طب سنتی

بنام خطمی شناخته شده است. طبیعت آن نزدیک به اعتدال است. رالینوس طبیعت گیاه را سرد و تر دانسته و ابن سینا گرم و معتدل اکثراً آن را مایل به سردی و تری می دانند (گل آن در افعال ضعیفتر از برگ و ساقش می باشد). آب پخته آن زداینده امعاء و مقعد، جهت تحلیل قولنج و روان کردن ادرار و خون قاعدگی و زخم امعاء و اسهال و دل پیچه و شماد او جهت التیام زخم ها و تسکین  درد ورمها و تحلیل آنها و دمل و ورم و مقعد و ورم جراحات و جهت شوره سر و شکستگی اعضاء و درد مفاصل و نقرس و با روغن زیتون رهت گزش ات و سوختگی با آتش مفید است. نشستن در آب پخته آن جهت ورم مقعد و لعاب او با شهر جهت سرفه و با روغن زیتون و سرکه رهت سیوم حیوانی و پوست ریشه آن بسیار ملیّن و پخته آن جهت دل پیچه و انسداد و زخم روده ها کاربرد دارد. هیچنین نشستن در آب پخته آن و یا ضماد آن جهت سخت شدن مفاصل و مضیضه پخته آن با سرکه جهت درد دندان مفید است. صمغ آن تسکین دهنده تشنگی و قابض است. با این حال برای معده مضر است و مصلح آن عصاره زرشک و عسل و رازیانه و رانشین آن پنیرک می باشد . مصرف آن در بارداری توصیه نمیشود.

1-دم کرده ی سرد

گل ختمی بصورت خوراکی میتواند موجب تسکین دستگاه گوارشی، تنفسی و ادراری شود. این موجب تحریک ادرار، تسکین زخم ها و بهبود سرفه های خشک میشود. افرادیکه گلودرد شدید دارند و بلع برایشان سخت است، باید دم کرده ی سرد این گیاه را امتحان کنند. برای درست کردن آن، به آسانی از برگها یا گلهای تازه ی ختمی استفاده کنید (میتوانید از خشک شده ی آن هم استفاده کنید).

.

سایر خواص گل ختمی را با مراجعه به لینک اصلی زیر بخوانید:

جدیدترین و جالب ترین خواص گل ختمی و طرز مصرف آن


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها